Viestintä

Viestintätiimi on vastuussa kaikesta Vectoraman ulkoisesta viestinnästä. Tähän toimialueeseen kuuluu huolehtiminen nettisivujen sisällöstä, sosiaalisesta mediasta, valokuvauksesta, grafiikasta sekä tapahtumaa edeltävästä ja tapahtuman aikaisesta tiedotuksesta. Viestintätiimin tehtävä on tietää kaikesta kaikki sellainen, mikä koskee kävijää, ja jäsennellä tieto mahdollisimman helposti ymmärrettävään muotoon.

Verkkoviestintä

Nettisivuja pidetään tapahtuman ajankohtaisena tietopankkina. Sivusto vastaa yleisimpiin kysymyksiin sekä sisältää viimeisimmät uutiset, tiedot yhteistyökumppaneistamme ja ohjeita tapahtumaan osallistuville.

Jaamme sosiaalisessa mediassa vuoden ympäri seuraajiamme kiinnostavaa tietoa ja päivän polttavia puheenaiheita. Yleistiedotuksen ja e-urheilun lisäksi somessamme näkyy toisinaan muiden saman mielisten organisaatioiden edesottamuksia ja muuta hypesisältöä. Kannattaa siis seurata!

Visuaalinen viestintä

Kaunis ja toimiva grafiikka on tärkeä osa ulkoisen viestinnän vaikuttavuutta. Grafiikkatiimi tekee hommia vuoden ympäri, sillä valtaosa sen toiminnasta on tapahtuman ennakkovalmistelua. Graffa tuottaa somen bannerikuvia, tapahtuman julisteen, stream-lähetysten grafiikkaa, kävijäpaitojen ja -korttien designit sekä paljon muuta tarpeellista silmäniloa.

Valokuvaajamme huolehtivat mahtavista tapahtumanaikaisista otoksista ja tunnelman ikuistamisesta juuri niin päräyttävän loistokkaana kuin se ikinä onkin. Viestintätiimin sisällä toimivat videokuvaajat tuottavat viihteellistä ja dokumentaarista sisältöä pääosin sosiaalisen median tarkoituksiin.

Viestintää tekemään?

Viestintäalan monipuolisen ja alati kehittyvän luonteen vuoksi tiimissä työskentelyn ennakkovaatimukset riippuvat hyvin pitkälti haetuista tehtävistä. Valo-, ja videokuvaamiseen sekä grafiikkatiimiin mukaan pääsemistä helpottaa portfolio, mutta se ei ole pakollinen. Kiinnostusta sosiaalista mediaa ja sen ilmiöitä kohtaan katsotaan eduksi, samoin kuin rohkeutta tarttua näppäimistöön sisällöntuotantoa ajatellen.

Viestintätiimin toiminta on enimmäkseen sähköistä viestintää, mikä mahdollistaa osallistumista myös sellaisille, joille puheilmaisu on haastavaa ja kirjoittaminen sitä vastoin helppoa. Toki myös puheilmaisun osaajille meillä on tekemistä. Äidinkielen ei tarvitse olla kouluarvosanana kymppi, vaikka sujuva kielenkäyttö onkin yksi tärkeimmistä piirteistä viestinnän tekemisessä. Kielenhuollosta huolehtii oikolukijamme ja viestinnän oikea käsi Ville Ilonen (zomak).

Tiiminvetäjä

Mitol Meerna (metalisko)

Mitol on taustaltaan julkaisutuotannon ammattilainen ja freelance-toimittaja. Hän on tehnyt viestintää ja grafiikkaa lukuisissa projekteissa sekä rivijärjestäjänä että tiiminvetäjänä. Mitolin loputon kiinnostus tietokonekulttuuria kohtaan ajoi hänet järjestämään erästä lanitapahtumaa vuonna 2006, ja sillä tiellä ollaan yhä. Vectoraman parissa hän aloitti vuonna 2018.

Kysymykset eivät äkkiä lopu kesken Mitolin päästyä vauhtiin. Kun jostain tarvitaan lisää tietoa, sitä ei voi olla huomaamatta.