Tietoa meistä

Vectorama on verkkopelitapahtuma, jonka kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset pelaamisesta kiinnostuneet henkilöt. Vectorama tarjoaa Pohjois-Suomen suurimmat lanit Oulussa ja vetää vuosittain satoja konepaikallisia pelaajia sekä lukuisia konepaikattomia vierailijoita. Vectoramaan 2016 osallistui noin 860 konepaikallista kävijää.

Tapahtuma järjestetään täysin talkoovoimin noin 80 järjestäjän kesken, jotka huolehtivat tapahtuman rakentamisesta, turvallisuudesta, tiedottamisesta, ohjelmasta, verkosta, infotiskista, peleistä, ohjelmatuotannosta sekä siivoamisesta ja purkamisesta.

Kävijät tuovat tapahtumaan mukana oman tietokoneensa Vectoraman tarjotessa nopean verkkoyhteyden, sähköt ja pöydät ja tuolit, sekä paljon erilaista ohjelmaa. Tapahtumassa on mukana useita eri toimijoita ja yhdistyksiä, jotka tulevat tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa ja tarjoavat samalla oheistoimintaa pelaajille.

Vuonna 2009 Vectoraman järjestivät yhteistyössä Vector-Suomen verkkopeliyhdistys ry ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut. Oulun nuorisopalvelut on ollut mukana Vectoraman järjestämisessä myös vuosien 2010-2013 tapahtumissa.

Verkkopelitapahtuman ideana on kokoontua koneineen yhteen paikkaan pelaamaan, ohjelmoimaan, surffaamaan tai mitä nyt koneella ikinä tekeekään. Näin vanhat käsitykset tietokoneharrastajien epäsosiaalisuudesta jäävät unholaan kun yhteisen harrastuksen pariin kokoontuu satoja ihmisiä vuorokausiksi.

Tervetuloa kokemaan Vectorama

Vectoraman artikkeli Wikipediassa.