Live

Live on vastuussa tapahtuman aikana suurimmasta osasta kävijöiden kokemasta audiovisuaalisesta kokemuksesta (tai kakofoniasta). Työpisteemme on ison valkokankaan alapuolella sijaitseva värivaloin ja härvelein koristeltu livelava. Sieltä käsin pidämme huolen sekä screenillä pyörivästä kuvasta, salin valoshowsta, kaiuttimista pauhaavasta musiikista, lanittajille tärkeistä kuulutuksista että yleisestä lanivieraiden kanssa kanssakäymisestä.

Livessä on näin ollen monta erilaista vastuualuetta, joita ei voi jättää Vectoraman aikana huomiotta. Ennen lanikansan paikalle saapumista tulee vetää kerätolkulla johtoa ja kytkeä ne paikalle tuotaviin kaiuttimiin. Valkokangas vaatii pystyttämistä todella monen ihmisen voimin – käsivarren mitan päästä katsottuna se on vielä paljon isompi! Kytkentöjä ääniä, kuvaa ja valoa varten varmistellaan monta kertaa, sillä tapahtuman aikana pippalot eivät saa katketa.

Kun H-hetki koittaa ja ovet aukeavat, on liven aika loistaa – valojen sammuttua myös kirjaimellisesti. Tyypillisesti minimikokoonpanossa lavalla häärää ainakin yksi henkilö ajamassa kuvaa tykille kolmen koneen voimin samalla kun toinen tarkkailee ääntä. Livelle kantautuu myös vähän väliä viestejä ulkomaailmasta koskien esimerkiksi saapuvia pitsatilauksia. Silloin vähiten ujo lavan asukeista pääsee nämä viestit kuuluttamaan.

Tämän rutiinityöskentelyn lisäksi on tietenkin jäljellä myös se paras osuus, eli lanittajien viihdytys. Lavalla ja sen edessä on nähty vuosien varrella dj-keikkoja, bändejä, kilpailuja ja kilometrikaupalla valotikkuja. Livessä on mahdollisuus toteuttaa ex tempore -kilpailuja, toivemusiikkihetkiä, kummallisia aamuöisiä nakkivene-kuoroja, ja mitä tahansa muuta, joka yleisöön uppoaa. Tämä kaikki kulminoituu siihen, mitä varten live on varsinaisesti paikalla, lanitunnelman nostatus!

Tiiminvetäjä

Anssi Kolehmainen (Aketzu)

Suattaappi olla että ompaha tullu jokusta tapahtummoo ehkä joskus vähäse katteltua. Jokusennii 15 vuoje aja on tullu pyöriskeltyä järjestelemässä erlaesia laneja ja sensemmosii pilleitä. Jookossa Assemblyä, Desu/Rope/Traconia, aekoe sitte Altpartyä ja Wärkfestii sekä Otanieme wappu- ja lakinlaskiaesia.

Suoraan viärä savolaene, joka kuetennii eksy etelämmäs opiskelemmaa ja sille tielle jäe. Harrastuksena tapahtumajärjestämine, joten äkkiäkös sitä hurraattaa puole Suome halaki vähäse tekemää jottae.

2. tiiminvetäjä

Topi Jussila (Toksud)