Live

Live on vastuussa tapahtuman aikana suurimmasta osasta kävijöiden kokemasta audiovisuaalisesta kokemuksesta (tai kakofoniasta). Työpisteemme on ison valkokankaan alapuolella sijaitseva värivaloin ja härvelein koristeltu livelava. Sieltä käsin pidämme huolen sekä screenillä pyörivästä kuvasta, salin valoshowsta, kaiuttimista pauhaavasta musiikista, lanittajille tärkeistä kuulutuksista että yleisestä lanivieraiden kanssa kanssakäymisestä.

Livessä on näin ollen monta erilaista vastuualuetta, joita ei voi jättää Vectoraman aikana huomiotta. Ennen lanikansan paikalle saapumista tulee vetää kerätolkulla johtoa ja kytkeä ne paikalle tuotaviin kaiuttimiin. Valkokangas vaatii pystyttämistä todella monen ihmisen voimin – käsivarren mitan päästä katsottuna se on vielä paljon isompi! Kytkentöjä ääniä, kuvaa ja valoa varten varmistellaan monta kertaa, sillä tapahtuman aikana pippalot eivät saa katketa.

Kun H-hetki koittaa ja ovet aukeavat, on liven aika loistaa – valojen sammuttua myös kirjaimellisesti. Tyypillisesti minimikokoonpanossa lavalla häärää ainakin yksi henkilö ajamassa kuvaa tykille kolmen koneen voimin samalla kun toinen tarkkailee ääntä. Livelle kantautuu myös vähän väliä viestejä ulkomaailmasta koskien esimerkiksi saapuvia pitsatilauksia. Silloin vähiten ujo lavan asukeista pääsee nämä viestit kuuluttamaan.

Tämän rutiinityöskentelyn lisäksi on tietenkin jäljellä myös se paras osuus, eli lanittajien viihdytys. Lavalla ja sen edessä on nähty vuosien varrella dj-keikkoja, bändejä, kilpailuja ja kilometrikaupalla valotikkuja. Livessä on mahdollisuus toteuttaa ex tempore -kilpailuja, toivemusiikkihetkiä, kummallisia aamuöisiä nakkivene-kuoroja, ja mitä tahansa muuta, joka yleisöön uppoaa. Tämä kaikki kulminoituu siihen, mitä varten live on varsinaisesti paikalla, lanitunnelman nostatus!

Tiiminvetäjä

Teemu Siirilä (Erwin)

Discord: ErwinRo#8655

Vuonna 1999 pidimme ensimmäistä kertaa omat lanit ja siittä lähtien homma on vienyt mukanaan. Vectoramassa olen käynyt ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa asiakkaana, jonka jälkeen olinkin jo mukana tekemässä tapahtumaa. Taukoa pidin isommista laneista useamman vuoden. 2016 palasin LIVEn tekijäksi ja 2017 otin tiimin vedon vastuulle. Lisäksi toimin Kokkolassa Urbanlan-tapahtuman pääjärjestäjänä.

Työkseni teen maataloustöitä, eli ei tähän hommaan tarvitse olla muuta kuin intoa ja halu oppia uutta.

Suosikkipelit pelituntien perusteella on Dota 2 ja WoW, mutta tulee pelattua lähes kaikkien tyylilajien pelejä. Olenko niissä hyvä… No, se ei ole tärkeää, kunhan on hauskaa! 🙂

En minäkään vielä kaikkea osaa, mutta sitten kysytään viisaammilta tai googletetaan. Ei muutako viestiä tulemaan ja tapahtumaan hommiin!