Infra

Tapahtuman infrastruktuurin rakentaminen on jaettu osa-alueittain eri tiimeille. Toisinaan eteen tulee kuitenkin tilanteita, joissa tiimeillä on tarpeita, joiden järjestäminen ei ole selkeästi yhdenkään tiimin osa-alueella tai sen järjestäminen vaatii tavallista laajempaa teknistä mietintää ja yhteistyön koordinoimista. Infran tehtävänä onkin pitää huoli, että tapahtuman tekniset haasteet tulevat ratkaistuiksi ja kaikille tiimeillä on käytettävissään tarvittavat tekniset resurssit.

Infran toiminta on lähes ympärivuotista ja se onkin loistava paikka päästä nikkaroimaan mitä ihmeellisimpiä rakennusprojekteja. Infratiimi tekee tapahtuman aikana kaluston huoltoa ja rakentelee asioita tulevia tapahtumia varten.

Ennakkovaatimukset
Infratiimiin sopii henkilö, joka pitää rakentelusta ja osaa suunnitella asioita pidemmällä tähtäimellä kokonaisuudet huomioon ottaen. Vastuuntunto ja kärsivällisyys ovat aivan yhtä tärkeitä ominaisuuksia kuin kokeilunhalu ja yleinen kiinnostus teknologiaa kohtaan. Infratiimissä käsitellään asioita pintaa syvemmällä tasolla, jolloin toiminnot myös vaikuttavat useisiin muihin osa-alueisiin.

Tiiminvetäjä

Ville Lautala (Wolli)

Vuonna 2005 kävin ensimmäisen kerran laneilla ja sen jälkeen olen pyörinyt sekä pienemmissä että isommissa lanitapahtumissa kävijänä. Vuodesta 2019 alkaen olen toiminut Vectoraman infratiimissä, ja vuodesta 2022 alkaen infran tiiminvetäjänä.

Harrastuksiini kuuluvat rakentelu ja näpräily DIY-henkisesti, ja tämä sopiikin erinomaisesti infran toimintaan. Suosikkipelejäni ovat Guild Wars 2, Beat Saber, Minecraft ja Factorio.