Verkko

Näin tunnistat oikean kaapelin.
RJ45-liittimessä pinnejä on kahdeksan.
USB-portillinen ethernet-adapteri
© Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons)
Ethernet-verkkosovitin USB-portilla esimerkiksi kannettaville tietokoneille, joissa verkkoporttia ei ole.

Vaatimukset

Sinulla tulee olla koneessasi ethernet-verkkokortti, jos haluat liittyä Vectoraman verkkoon. Tällainen löytyy suurimmasta osasta pöytätietokoneita, mutta läppäreissä se voi löytyä lisälaitteena.

Lisäksi tarvitset 10 metriä pitkän verkkokaapelin. Verkkokaapelin tulee olla vähintään Cat5-luokan kaapeli, jossa on RJ-45-liittimet (kuvassa). Kaapeliluokalla ei ole nopeuden kannalta merkitystä Vectoramassa, kun käytössä on vähintään Cat5-luokan kaapeli.

Suosittelemme erittäin vahvasti, että liität koneesi verkkoon kaapelilla, vaikka tapahtuma-alueella onkin langaton WLAN-verkko. Näin saat nopeimman ja toimivimman yhteyden. Langaton verkko ei sovellu pelaamiseen, emmekä muutenkaan takaa langattoman verkon täydellistä toimivuutta.

Helpointa on sulkea WLAN tietokoneesta tapahtuman ajaksi.

Maistuisiko 10 gigabittiä sekunnissa?

Mikäli haluat koneellesi 10 Gbps -kuituyhteyden ja sinulla on siihen soveltuva verkkokortti, ota yhteyttä verkkotiimiin viimeistään kahta viikkoa ennen tapahtumaa.

Kytkeytyminen ja asetukset

Kytke verkkokaapeli tietokoneesi ja pöydässä olevan kytkimen välille. Verkkokaapelin voit kytkeä mihin tahansa vapaaseen porttiin kytkimessä. Tietokoneen verkkokorttiin ja kytkimeen pitäisi syttyä valo kytketystä verkkokaapelista, jos koneesi on päällä.

Kaikki verkkoasetukset saat automaattisesti verkkoon liittyessäsi. Sinulla tulee olla se vain sallittuna verkkokorttisi asetuksista. Määritä verkkokorttisi asetukset siten, että se hakee IP-osoitteen automaattisesti DHCP-palvelimelta.

Tietoturva

Kaikissa yleisissä verkoissa törmätään erilaisiin viruksiin. Tämä johtuu lähinnä huolimattomista käyttäjistä, jotka eivät ole pitäneet virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoa ajan tasalla. Ennen kuin tulet paikan päälle ja liität koneesi verkkoon tarkista, että sinulla on uusimmat versiot edellä mainituista ohjelmista. Tarkista vielä koneesi päivitetyllä virustentorjuntaohjelmalla.

Lisäksi tarkista että kaikki käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset ovat asennettuina.

Tapahtuman verkkoa valvotaan virusten yms. haittaohjelmien varalta. Irroitamme saastuneet koneet verkosta.

WLAN-verkko

Tapahtuma-alueella tarjotaan WLAN-palvelua. WLAN-verkon nimi on Vectorama. Verkossa ei käytetä salausta.

Suosittelemme lämpimästi, että liität koneesi verkkoon kaapelilla aina kun siihen on mahdollisuus. Silloin saat nopeimman ja toimivimman yhteyden verkkoon. Emme takaa langattoman verkon täydellistä toimivuutta. Langaton verkko ei sovellu pelaamiseen ja esimerkiksi kompoihin osallistuminen ei ole mahdollista WLAN-yhteyden kautta.

WLAN-verkko on tarkoitettu vain kevyeen käyttöön, kuten surffaukseen, sähköpostin lukemiseen ja irkkaukseen.

Erikoistoiveet

Jos Sinulla on erityistoiveita verkon suhteen (kiinteät IP:t, DNS-nimet, 10 Gbps -verkkoportti yms.), ota ennen tapahtumaa yhteyttä verkkotekniikasta vastaavalle (kts. yhteystiedot).

Emme valitettavasti voi luvata, että kaikki erikoistoiveet toteutuvat, mutta aina kannattaa kysyä. Jokainen tapaus arvioidaan erikseen.

Säännöt

Kaikki tapahtuman säännöt (myös verkkoa koskevat) löytyvät säännöt-osiosta.