Tietokonepaikka

Tietokonepaikka on pöydästä varattu tila tietokoneellesi ja muille tavaroillesi. Yhteen konepaikkaan kuuluu pöytärivistä yksi sähköpistoke ja verkkoportti kytkimestä sekä tuoli. Kaiken muun joudut tuomaan mukanasi. Konepaikkaliput myydään tapahtumaan ennakkoon verkkosivujemme kautta. Peruttuja ja ylimääräisiä konepaikkoja myydään myös ovelta, mikäli niitä jää ennakkomyynnistä. Konepaikattomaan lippuun ei kuulu konepaikkaa.

Tietokonepaikka on 80 cm leveä. Tietokonepaikka ei ole kovin iso, joten siihen mahtuu vain rajallisesti tavaraa. Pöytiin on merkitty maalarinteipillä konepaikkojen rajat. Niiden rajojen sisällä tulee pysyä. Pöytiä tai tuoleja ei saa myöskään siirtää omilta paikoiltaan. Painoa konepaikalle saa laittaa maksimissaan 50 kg edestä.

Tietokonepaikka sisältää

  • 80 cm leveän pöytätilan
  • Tuolin
  • Yhden sähköpistokkeen
  • Yhden verkkopistokkeen pöytäkytkimestä

Jatkojohdon sähkölle joudut tuomaan itse. Jatkojohdossa tulee olla riittävä määrä pistokkeita omille laitteillesi.

Rakenteet tietokonepaikalla

Tietokonepaikkojen päälle voi laittaa rakenteita, kunhan noudatat seuraavia sääntöjä:

  • Konepaikalle sijoitettavien tavaroiden / rakenteiden yhteispaino ei saa ylittää 50 kg painorajaa.
  • Rakenteiden maksimikorkeus on 2 metriä.
  • Ylimääräiset rakenteet eivät saa ylittää konepaikan kokoa (80cm leveä).
  • Rakenteen tulee olla tukeva. Kaatumavaaraa ei saa olla.

Kaikki sääntöjä rikkovat rakenteet puretaan järjestäjien toimesta.

Konepaikalla olevat tavarat

Mihinkään toisen konepaikalla olevaan ei luonnollisestikaan saa kajota ja tämä koskee myös tölkkejä oli niissä sitten nestettä tai ei. Kaikki ovat vastuussa omalla konepaikallaan sijaitsevista tavaroista emmekä voi ottaa niistä vastuuta, joten pidäthän omista tavaroistasi huolta.

Keittiölaitteet konepaikalla

Konepaikalle ei saa tuoda kodinkoneita. Ne kuluttavat liikaa virtaa ja ylikuormittavat sähköverkkoa. Tapahtuma-alueella on erillinen alue kodinkoneita varten.

Audio ja video

Tapahtuma-alueella on videoscreenit, joissa pyöritetään tapahtuman luonteeseen kuuluvaa sisältöä kuten tärkeitä tiedotteita. Lisäksi tapahtuma-alueella on äänentoisto, jonka kautta huolehdimme riittävän taustametelin ylläpidosta (musiikkia), tiedotuksista ja viihteellisestä tarjonnasta. Tapahtumaan ei saa tuoda omia kaiuttimia. Ainoastaan kuulokkeet ovat sallittuja. Suosittelemme ns. suljettuja kuulokkeita, jotka eristävät ulkoa päin tulevia ääniä.

Sähköt

Jokaista konepaikkaa varten on varattu yksi sähköpistoke. Ota siis oma jatkojohto mukaan, koska pistoke ei välttämättä ole ihan konepaikkasi vieressä ja todennäköisesti tarvitset enemmän kuin yhden sähköpistokkeen laitteillesi. Jatkojohdon pituus on oltava vähintään 2 metriä.

Sähköä riittää konepaikallasi tietokoneelle/kannettavalle ja oheislaitteille, kuten näytölle, matkapuhelimen laturille ja tarvittaessa esim. pelikonsolille.

Esimerkiksi kahvinkeitin vie usein yli 1000 W tehoa joten älä edes kokeile onneasi voisiko sähkö kenties riittää juuri omalle kahvinkeittimellesi. Keittimiä ja muita kodinkoneita varten on varattu alue, jossa on riittävästi virtaa. Samoin mikroaaltouunin, sähköurkujen, pizzauunin, iskuporakoneen, hitsausmuuntajan, hiustenkuivaajan sekä muiden paljon tehoa tarvitsevien laitteiden kytkeminen tietokoneita varten varattuihin pistokkeisiin on ehdottomasti kielletty. Pienitehoiset (noin 50 W) Peltier-kylmälaukut ovat kuitenkin sallittuja, edellyttäen ettei konepaikkakohtainen tehoraja ylity.

Jos havaitset, että johonkin sähköpistokkeeseen ei jostain syystä tule sähköä, tee siitä välittömästi ilmoitus infopisteeseen. Omien ”luovien” ratkaisujen käyttö tässä tilanteessa on ehdottomasti kielletty! Kiellettyä ovat muun muassa syöttöjohtojen siirto toiseen syöttöjohtoon, sähkön veto naapuripöydästä, toimivien rasioiden haaroitus niin useaksi että ne riittävät korvaamaan toimimattomat, töpselien nykiminen irti ”vian paikantamiseksi” sekä 3-vaihejohtojen käpälöinti. Lähes aina näiden kerrassaan loistavien neronleimauksien tuloksena on ollut sulakkeiden palaminen niin jakamosta, kuin järjestäjän yläkammarista tai muuten vain sähköjen katkeaminen kymmenistä koneista. Tee siis ilmoitus viasta ja jätä vianetsintä sähkötiimin tehtäväksi.

Mikäli olet tuomassa jotain erikoisempia laitteita kuten sadevedellä toimivan vesijäähdytyksen tai 10kW kompressorilla ja 2 kW peltier-muuntajalla varustetun koneen (kyllä, tällainenkin on ollut verkkopelitapahtumassa mukana) otathan asiasta etukäteen yhteyttä jotta voimme sopia mahdollisista lisäjärjestelyistä.