FAQ

Onko compoa X tulossa?

Tarkista ensin Turnaukset-sivulta onko kyseisestä pelistä jo päätetty järjestää turnaus. Mikäli haluamaasi peliä ei näy listalla, voit jättää toiveen sähköpostilla osoitteeseen compo@vectorama.info tai Facebookissa.  Kaikki toiveet luetaan ja otetaan huomioon, vaikka niihin ei erikseen vastattaisikaan.

Mikäli peliä ei kevääseen mennessä näy listalla, on todennäköistä ettei siitä tulla järjestämään virallista turnausta. Mikäli uskot, että haluamasi peli on megasuosittu, eikä peli ole ilmestynyt 1.5. mennessä turnauslistalle, voi asiasta kysyä sähköpostilla, IRCissä tai Discordissa. Ethän kuitenkaan pommita järjestäjiä joka päivä samalla kysymyksellä.

Saanko kytkeä oman jääkaapin konepaikalleni?

Saat, jos sen tehonkulutus ei ylitä 50 wattia. Eli ns. minijääkaapit (Peltier) ovat sallittuja konepaikoilla.

Otin mukaan mikroaaltouunin, vatkaimen ja leivänpaahtimen. Missä saan niitä käyttää?

Missään tapauksessa et saa kytkeä niitä konepaikallesi. Tapahtumaan on varattu erillinen alue kodinkoneita varten. Kysy asiasta infotiskiltä.

Tietokoneeni virtalähteessä lukee 850W, saanko tuoda tietokonettani tapahtumaan?

Voit tuoda tietokoneesi tapahtumaan. Tietokonepaikalla riittää sähkö suurimmalle osalle tietokoneista/kannettavista ja oheislaitteille, kuten näytölle, kännykkälaturille yms.

Wattilukema, mikä lukee tietokoneiden virtalähteissä tarkoittaa sitä arvoa, mitä virtalähde voi maksimissaan kuluttaa yhdellä hetkellä. Yleensä tietokoneet kuluttavat keskiarvoisesti huomattavasti tätä lukemaa vähemmän.

Saanko tuoda oman tuolini konepaikalleni?

Konepaikalle saa tuoda oman tuolin. Otathan kuitenkin huomioon, että tuoli ei saa ylittää oman konepaikan leveyttä eikä olla häiriöksi kululle. Tavallisen konepaikan leveys on 80 cm ja Pro- sekä Premium-paikkojen leveys on noin metri.  Jos tuot tapahtumaan oman tuolin, saat vanhan tuolin palautuspisteen selville kysymällä sitä tapahtumassa tapahtuman järjestäjiltä.

Olen kova poika irkkaamaan, löytyykö tapahtuman järjestäjiä IRC:stä ja onko tapahtumalla omaa kanavaa?

Vectoraman oma IRC-kanava löytyy IRCNetistä: #vectorama. Vectoraman IRC-kanavalta löytyy apua mieltä painaviin kysymyksiin ja  vanhoja Vectorama-konkareita kertomaan menneistä tapahtumista.

IRCin lisäksi järjestäjiä tavoittaa Facebookista Vectoraman FB-sivulta.

Olen enemmänkin Quakenetin ihmisiä ja myös Quakenetistä löytyy #vectorama-kanava. Miksi tästä ei ole kerrottu?

Quakenetissä on todellakin myös #vectorama-kanava, mutta tämä ei ole virallisesti tuettu kanava. Kanavalta ei ainakaan tällä hetkellä löydy ketään Vectoraman järjestäjää tai muuta vastaavaa henkilöä, innokkaita tapahtumaan osalistujia sen sijaan enemmän. Nopeiten ja oikeaa tietoa saat suoraan hevosen suusta, eli viralliselta kanavalta IRCNetin puolelta, jossa on runsaasti järjestäjiä vastaamassa kysymyksiin.

En ole vielä lähelläkään täysi-ikäisyyttä, tai edes 15-vuotias. Pääsenkö Vectoramaan ja mikä on tapahtuman ikäraja?

Vectoramaan ei ole ikärajaa, olet tervetullut ikään katsomatta. Toivottavasti kuitenkin osaat jo kävellä ja kantaa itse laitteistosi tapahtumaan sekä sieltä pois. Alle 13-vuotiaita suosittelemme saapumaan isoveljen tai -siskon kanssa.

Lipunmyynti

Voinko jäädä ilman pöytäpaikkaa?

Konepaikka varataan lippua ostaessa. Mikäli joku muu on istunut paikallesi pyydä häntä siirtämään koneensa tai ota yhteyttä järjestäjään.

Olen maksanut konepaikat, mutta ryhmääni tuli muutoksia. Mitä tehdä?

Voit pyytää järjestäjää vapauttamaan jo annetun paikan. Ryhmän jäsenen tai jäsenien peruessa osallistumisensa emme voi palauttaa osallistumismaksua ilmoittautumisen muututtua sitovaksi maksun jälkeen. Tässä tapauksessa lipun voi myydä eteenpäin ja antaa paikka uudelle henkilölle.

Olen ostanut jo aiemmin konepaikat, mutta haluaisin ostaa niitä lisää. Voinko saada vanhan ostoksen ryhmäalennuksella uuden ostoksen?

Ryhmäalennukset (Lippukaupassa nimellä määräalennus) tulevat lippukaupassa automaattisesti per ostos. Emme pysty tästä syystä tarjoamaan ryhmäalennuksia uusista ostoksista vanhojen ostosten ryhmäalennuksilla. Eli jos olet ostanut esimerkiksi 5 konepaikkaa ja olet saanut nämä kappalehinnalla 33€ ja haluaisit ostaa vielä yhden konepaikan lisää, tuo yksittäinen konepaikka tulee ilman aiempia määräalennuksia hintaan 37€. Mainitut hinnat ovat esimerkkihintoja eivätkä ne ole tapahtumakohtaisia hintoja. Jos sinulla jäi vielä tähän liittyen kysymyksiä, voit pistää sähköpostia aiheesta osoitteeseen liput@vectorama.info.

Olen ilmoittautunut tapahtumaan ja maksanut lippunikin ennakkomaksuna. Nyt kuitenkin joudun esteen vuoksi jättämään Vectoraman väliin? Saanko rahani takaisin maksetusta ennakkotilauksesta?

Ennakkoon maksettuja tilauksia ei makseta takaisin. Ennakkovaraus ja -maksu on juuri siksi, että tiedämme etukäteen montako osallistujaa on tulossa. Tämä on tärkeää, jotta tiedämme käytettävissä olevan budjetin ja rakennamme oikean määrän konepaikkoja. Kannattaa kuitenkin yrittää etsiä lipulle ostaja, esimerkiksi jättämällä myynti-ilmoitus Facebookiin tai IRCissä.