Uutiset

Vectorama 2020

12.07. 14:00

Vectorama 2019 on jätetty taakse ja lanikoomat podettu. On siis ilo todeta, että Vectorama järjestetään myös ensi kesänä 4.-7.6.2020. Tapahtumapaikkana tuttu ja turvallinen Oulun jäähalli. Nähdään ensi kesänä ja tehdään jälleen Pohjois-Suomen parhaat lanit!

Vectorama 2019 on päättynyt

09.06. 15:21

Vectorama 2019 on saatu päätökseen. Tapahtuma oli onnistunut, Vectoramaan osallistui tänä vuonna yli 2000 ihmistä. Kiitämme kaikkia vierailijoita, järjestäjiä ja yhteistyökumppaneita.

Järjestäjät haluavat kiittää erityisesti lanittajia jotka siivosivat jälkensä huolella tänä vuonna ja jättivät hyvän mielen järjestäjäporukalle. Kiitos!

Nähdään jälleen ensi vuonna!

Kilpailut Amiga-ständillä

06.06. 19:21

Amiga-ständillä on perinteiseen tapaan useita erilaisia kilpailuja. Voittajat palkitaan muun muassa kirjoilla, peleillä, mitaleilla ja muilla kivoilla palkinnoilla.

Kisaamaan pääsee seuraavissa peleissä:

To klo 23: Stunt Car Racer
Pe klo 23: Lotus 2
La klo 23: Worms: The Director’s Cut

Lisäksi torstaista lauantaihin voi tehdä piste-ennätyksiä peleihin Worthy sekä SkillGrid. Aikaa piste-ennätysten tahkomiseen on lauantaihin kello 21 asti.

Kilpailut on kaikille avoimia, tervetuloa osallistumaan!

Tilaa ruokaa, Kauppuri 5 toimittaa suoraan konepaikallesi

06.06. 19:03

Kauppuri 5 toimittaa tänä vuonna ruokaa Vectoramassa suoraan konepaikallesi. Ruokaa voi tilailla torstai-lauantai välisenä aikana kello 13:00-19:30. Ruoka toimitetaan sinulle tunnin sisällä tilauksesta.

Tilaukset osoitteesta https://ilmo.vectorama.info (Vectoraman lippukauppa). Sieltä valitsette kauppa -> ruokatilaukset ja tilaatte hampurilaisia ynnä lisukkeita! Evästykset voitte maksaa lippukaupassa verkkomaksuilla tai infoon tilauksen tehtyänne.

Hyvää ruokahalua!

CS:GO Pro by Legion-lisäkarsinta

01.06. 09:11

CS:GO Pro by Legion -turnaukseen järjestetään lisäkarsinta sunnuntaina 2. kesäkuuta! Karsinnasta pääsee turnaukseen vähintään yksi joukkue. Ilmoittautuminen on auki nyt!

Karsinnnan voittaja korvaa SJ Gamingin, joka jättäytyy pois päällekäisen tapahtuman takia

Karsinnan osallistujat sijoitetaan varasijoille turnaukseen mahdollisten poisjäämisten karsintojen sijoittumisjärjestyksessä (toiseksi sijoittunut ensimmäiselle varasijalle jne).

Vectoraman turnaukseen osallistuville tarjotaan majoitus.

Muokattu 7.6. klo 16:11: Poiketen siitä mitä aiemmin tiedotimme turnaukseen osallistuville ei tarjota lämmintä ruokaa.

Viimeinen kuulutus staffiin!

20.04. 13:58

Jos olet pohdiskellut tähän mennessä kannattaako liittyä lanijärjestäjien iloiseen joukkoon, nyt on aika todeta: kyllä kannattaa! Alla lista rooleista, joihin tarvittaisiin vielä erityisesti tekijöitä. Jos tulet rekrytyksi ennen 30.4., varmistat itsellesi vielä muikeat järkkäedut kuten ruokaa, konepaikan järkkäalueelta ja järkkäpaidan!

Game

 • eSM-apuadmineita CS:GO- ja Dota 2-turnauksiin: Ennakkovaatimuksena pelien tuntemus kevyellä tasolla.
 • Tietokoneiden kasausapua non-BYOC-alueelle.

Ensiapu

 • Ensiapukoulutuksen saaneita maallikoita tai alan ammattilaisia. Päivystyskokemus on eduksi, mutta ei vaatimus.

Info

 • Ihmisiä pelkäämättömiä vuorotyöläisiä.

Keittiö

 • Innokkaita apukäsiä. 🙂

Build

 • Kasaus- ja purkuapua.

Viestintä

 • Discord-moderaattoreita: Aikaisempi kokemus modehommista on eduksi, muttei pakollista.
 • Gamen tiedottaja: Turnaustulosten lisäämistä Twitteriin ja joskus myös Facebookiin. Asiallinen somekäytös on tässä hommassa tärkeämpää kuin pilkkusääntöjen muistaminen ulkoa.

Stream

 • Oman mielenkiinnon mukaan kameraoperointia, äänitarkkailua, grafiikoiden ajoa ja toki myös kuvamiksausta sekä ohjausta. Tässä tiimissä saa kattavan kuvan siitä, mitä esports-striimien tuotantoon kuuluu.

Turva

 • Haku ilmaiseen JV-koulutukseen on vielä avoinna!
 • Myös valmiiksi JV-kortilliset vapaaehtoiset ovat tiimiin erittäin tervetulleita.

Infra

 • Rakentelutyyppejä: Jos olet kätevä käsistäsi, tykkäät rakennella asioita tai muuten vaan koet, että haluat ratkaista erinlaisia teknisiä haasteita tämä tiimi tarjoaa niitä. Infra toimii apuna muille tiimeille ja pyrkii keksimään ratkaisut yllättäviin tarpeisiin. Lisäksi infralaiset toimivat lisäresurssina muille teknisille tiimeille. Eli ei haittaa vaikket osaisikaan kaikkea töpselin kytkemisestä kuuraketin rakentamiseen, kunhan asenne on kohdallaan ja olet kiinnostunut auttamaan niissä jutuissa, joita osaat.

Hakemuksesi voit lähettää osoitteeseen rekry@vectorama.info. Apukäsien tarve ei tietenkään lopu tähän, vaan otamme vastaan myös avoimia hakemuksia. Ikäraja Vectoraman staffilaisille on 18-vuotta.

Nähdään laneilla!

Muokattu 20.4. 15:56: Stream ja turva lisätty.

Muokattu 20.4. 16.51: Infra lisätty.

Vectorama tarjoaa JV-koulutuksen vapaaehtoisille

01.04. 22:30

Olemme saaneet mahdollisuuden tarjota järjestyksenvalvojakoulutuksen toukokuussa järjestettävällä kurssilla. Koulutuksesta saat järjestyksenvalvojakortin, jolla voit jatkossa hakea mihin vain sitä vaativiin töihin.

Kurssin suorittaneilta edellytämme osallistumista ainoastaan Vectorama 2019-tapahtumaan, luonnollisesti JV-roolissa. Tapahtumassa pääset kartuttamaan kokemusta hommista rauhallisessa ympäristössä.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 3.5. mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen rekry@vectorama.info

Kurssin aikataulu:

 • 4.5. 10.00-18.00
 • 11.5. 10.00-18.00
 • 26.5. 17.00-21.00
 • 1.6. 10.00-18.00
 • 2.6. 10.00-18.00

Koulutus järjestetäänOulun Kamppailuklubin tiloissa. Kouluttajana toimii KHTurva.

Hakijoilta edellytämme 18-vuoden ikää. Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus mikäli emme saa tarpeeksi ilmoittautumisia.

Muutettu 9.4. : Koulutuspäivät, järjestäjä ja paikka lisätty.

Muutettu 10.4. : Aikataulu päivitetty.

Muutettu 11.4 : Viimeinen ilmoittautumispäivämäärä siirtyi.

Dota 2 -eSM-turnauksesta

30.03. 16:05

Vuonna 2019 Vectoramassa kilpaillaan Dota 2 -eSM-tittelistä. Kilpailu on osa Suomen Dota 2 Liigaa ja huipentuu kesäkuussa järjestettäviin semifinaaliin ja finaaliin.

Suomen Dota 2 Liiga starttaa karsintaotteluilla 2.4 ja 4.4. Hallitseva suomenmestari Womberersin lisäksi liigan kolme parhaiten menestynyttä joukkuetta jatkavat Vectoramassa pelattaviin mitalipeleihin. Turnauksen voittaja kruunataan Dota 2 pelin suomenmestariksi. Turnauksen palkintopooli on 5000€.

Liigan kaikki pelit tullaan lähettämään Elisa Viihteen kautta, mukaan lukien karsintaottelut.

Lisätietoja:

https://www.esm.gg
https://www.vectorama.info
https://www.elisaviihde.fi
https://dota2liiga.fiNon-BYOC CS:GO ja Dota 2 uutisia

01.03. 18:15

Tulevassa Vectoramassa järjestetään edellisvuoden tapaan DotA 2 -eSM-turnaus. Turnauksen pääyhteistyökumppani tulee olemaan Elisa Viihde. Kyseessä on tuttuun tapaan non-byoc turnaus, jossa pääsemme selvittämään ketkä ovat vuoden 2019 Dota 2 Suomen mestarit!
Turnauksen palkintopotti on 5000 €.

CS:GO turnauksen pääyhteistyökumppanina tulee toimimaan Elisa Viihde. Vectoramassa järjestettävän turnauksen potti on 10 000 €. Tapahtumassa pelattavasta turnauksesta etenee myöhemmin pelattavaan CS:GO -eSM-turnauksen semifinaaliin.

Lisätietoja turnauksista tiedotamme somessa ja nettisivuillamme. Seuraa meitä siis facebookissa Vectorama 2019-tapahtumassa, twitterissä @VectoramaLAN ja instagramissa @vectoramaig.

Lisätietoja eSM-turnauksista löydät osoitteesta esm.gg

Nähdään laneilla!

Graafikon paikka avoinna!

16.01. 19:37

Etsimme Vectoramaan graafikkoa, jolla on hallussa vektorigrafiikan luonnin ja kuvankäsittelyn perusteet. Sinulla tulisi olla myös visuaalista silmää väreille, sommittelulle ja typografialle.
Tässä roolissa suurin osa työstä tehdään ennen tapahtumaa, itse tapahtuman aikana tulee pienempiä täydentäviä hommia.

Jos tämä kuulostaa omalta rooliltasi löydät ohjeet hakuun Rekrysivuiltamme!