Uutiset

Palautekysely 2024

09.06. 09:57

Kiitos ihanasta tapahtumasta! Annathan meille palautetta :3

Jos kysely ei toimi tällä sivulla, voit vastata siihen suoraan Google Formsissa.

The Sims 4 -kilpailun voittajatyöt

08.06. 21:59

Tänä vuonna The Sims 4 -kilpailun teemana oli avaruus. Alta näet voittajien lähettämät kuvat luomuksistaan.

Kategoria: simin luonti

Sija 1: pikkutyttö00

Sija 2: Karo

Sija 3: aL

Kategoria: rakentaminen

Sija 1: Anniwir

Sija 2: pikkutyttö00

Sija 3: Scarlet B

Minecraft Creative -kilpailun voittajatyöt

08.06. 21:10

Vectoraman perinteisen Minecraft Creative -rakennuskilpailun teemana oli tänä vuonna avaruus. Keräsimme screenshotit sijoille 1-3 yltäneistä luomuksista.

Voittajat

Sija 1: Kebab Boyz

Sija 2: Kolligissa

Sija 3: Verepro

Mukaan muonitustiimiin 2024

14.04. 18:49

Järjestäjiä täytyy ruokkia tapahtuman aikana, muuten ei tule mistään mitään. Vectoraman ikioma muonitustiimi hakee ahkeria, iloisia ja asiakaspalvelutaitoisia vapaaehtoisia vuoden 2024 tapahtumaan!

Muonituksen eli kokkitiimin tehtävänä on tapahtuman järjestäjien yhteisen ruokailun ja taukotilan antimien valmistelu ja tarjolle laittaminen. Vectorama järjestetään Ouluhallissa to-su 6.–9. kesäkuuta 2024. Tiimin tehtävät sijoittuvat koko tapahtumaviikon ajalle 3.–9.6.

Tehtäviä on monenlaisia aina ruoan lämmittämisestä siivoiluun ja tarjoiluun. Hygieniapassi on suositeltava mutta ei pakollinen. Aiempi kokemus on hyödyksi tehtävissä, mutta ei pakollista. Kaikkiin tehtäviin perehdytetään, eli mukaan vain!

Lue lisää muonitustiimistä: Tiimiesittelyt / Muonitus

Kaikki tehtävät ovat luonteeltaan vapaaehtoistoimintaa, eikä niistä makseta palkkaa. Pidämme kuitenkin huolen talkoolaisistamme: järjestäjät saavat mm. oman konepaikan, lämpimän ruuan joka päivä, paikan missä levähtää sekä hienon tapahtumapaidan.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot mitä osaat ja mitä tehtäviä haet. Kerro myös kaikki sellainen työ- tai harrastekokemus, josta voi olla hyötyä tehtävien tekemisessä. Hakemukset sekä mahdolliset kysymykset sähköpostitse osoitteeseen rekry@vectorama.info.

Järjestyksenvalvojia haetaan!

07.03. 19:45

Vectorama etsii innokkaita vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi Vectorama 2024 -tapahtumaan! Turvallisuustiimi huolehtii tapahtuman kulunvalvonnasta ja yleisestä tapahtumaturvallisuudesta. Vectorama järjestetään 6.–9.6.2024 Ouluhallissa.

Turvallisuustiimissä järjestyksenvalvojilla on JV-kortti oltava voimassa. Kokemusta työstä ei vaadita, sitä saa meiltä! Kaikki alan konkareista vasta kurssin käyneisiin tulokkaisiin ovat tervetulleita mukaan porukkaan.

Tiimiin haetaan myös tarkkaavaisia ja asiapaspalvelutaitoisia vapaaehtoisia tekemään kulunvalvontaa sekä muita avustavia tehtäviä. Tähän tehtävään ei tarvita JV-korttia. Mainitsethan hakemuksessasi, jos haet kulunvalvontaan ilman jv-korttia. 

Vectoraman kaikki tehtävät ovat luonteeltaan vapaaehtoistoimintaa eikä niistä makseta palkkaa. Pidämme vapaaehtoisistamme hyvää huolta tarjoamalla heille lämpimän ruuan, taukotilan ja muita mukavuuksia talkootyön oheen. Etuihin kuuluu myös oma konepaikka tapahtumasta järjestäjien alueelta.

Järjestyksenvalvojilta edellytämme vähintään 18 vuoden ikää, nuhteetonta taustaa ja asiakaspalveluhenkisyyttä, sillä järjestyksenvalvojan työ on ensisijaisesti asiakaspalvelua.

Vectoraman järjestyksenvalvojana …

 • … olet osa tapahtuman rentoa ja asiallista turvallisuustiimiä! Turvan vastuisiin kuuluu tapahtuman kulunvalvonta ja yleisen turvallisuuden valvonta tapahtuman aikana.
 • … pääset tehtäviesi ohella halutessasi nauttimaan mainiosta lanitunnelmasta aitiopaikalta, tutustumaan muihin järjestäjiin ja vaikkapa osallistumaan erilaisiin kilpailuihin.
 • … olet luonnollisesti oikeutettu tapahtuman sisäänpääsyyn sekä samoihin mukavuuksiin kuin muutkin tapahtuman vapaaehtoiset. Järjestäjät saavat itselleen järjestäjäpaidan, lämpimän aterian jokaisena osallistumispäivänä, taukotilat sekä oman konepaikan. Tehtävistä on mahdollista saada myös työtodistus.

Ilmoittaudu mukaan Vectorama 2024 -tapahtumaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen rekry@vectorama.info.

Kerrothan hakemuksessasi vähintään nimesi, syntymäaikasi ja tiedon, kumpaan rooliin olet hakemassa: järjestyksenvalvojaksi / kulunvalvojaksi.

Hae Build-tiimiin Vectoramaan!

07.03. 19:33

Vectorama etsii innokkaita vapaaehtoisia järjestäjiä build-tiimiinsä! Build huolehtii tapahtuman rakentamisesta ja purkamisesta sekä yleisestä huollosta ja siisteydestä. Vectorama järjestetään 6.–9.6.2024 Ouluhallissa.

Kokemusta tehtävistä ei vaadita, sitä saa meiltä! Build on myös erinomainen paikka aloittaa tapahtumien järjestäminen ja lähteä kokeilemaan ja katsomaan, miten iso tapahtuma muodostuu. Kaikki hakijat, joilla on intoa ja halua tehdä kesän paras lanitapahtuma, otetaan mukaan!

Vectoraman kaikki tehtävät ovat luonteeltaan vapaaehtoistoimintaa eikä niistä makseta palkkaa. Pidämme vapaaehtoisistamme hyvää huolta tarjoamalla heille lämpimän ruuan, taukotilan ja muita mukavuuksia talkootyön oheen. Etuihin kuuluu myös oma konepaikka tapahtumasta järjestäjien alueelta. 😊

Tiimin jäsenen olisi hyvä olla vähintään 18 vuoden ikäinen. 

Vectoraman buildin jäsenenä…

 • … olet osa tapahtuman rentoa ja asiallista build tiimiä! Buildin vastuisiin kuuluu tapahtuman rakennus ja yleinen siisteys.
 • … pääset tehtäviesi ohella halutessasi nauttimaan mainiosta lanitunnelmasta aitiopaikalta, tutustumaan muihin järjestäjiin ja vaikkapa osallistumaan erilaisiin kilpailuihin.
 • … olet luonnollisesti oikeutettu tapahtuman sisäänpääsyyn sekä samoihin mukavuuksiin kuin muutkin tapahtuman vapaaehtoiset. Järjestäjät saavat itselleen järjestäjäpaidan, lämpimän aterian jokaisena osallistumispäivänä, taukotilat sekä oman konepaikan. Tehtävistä on mahdollista saada myös työtodistus.

Ilmoittaudu mukaan Vectorama 2024 -tapahtumaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen rekry@vectorama.info. Kerrothan hakemuksessasi vähintään nimesi, syntymäaikasi ja tiedon, että olet hakemassa Build-tiimiin.

Striimikornerin haku on auki!

04.03. 19:30

Haluaisitko päästä striimaamaan Pohjois-Suomen suurimmille pelifestareille? Vectoraman Striimikorneri hakee jälleen striimaajia mukaan 6.–9.6.2024 Oulussa järjestettävään tapahtumaan!

Liput ja tietoa konepaikoista

Olitpa sitten vasta aloittanut tai jo kokenut konkari Kemijärveltä, Hangosta tai jostain sieltä väliltä, voit hakea mukaan Striimikorneriin avoimessa haussa!

Haluatko mukaan? Täytä hakemus viimeistään 30.3.2024 hakulomakkeella!

Sisällön vaatimukset

 • Hakijoiden sisällön tulee olla asiallista ja noudattaa turvallisen tilan periaatteita sekä yleisiä tapahtuman sääntöjä.
 • Sisältö tulee pitää perheystävällisenä. Puutumme epäsoveliaaseen sisältöön.
 • Emme hyväksy uhkapelien, päihteiden tai energiajuomien mainostusta tapahtumassa sisällöntuottajilta.

Käytännön asiat

Laitteet

Striimaajille on käytettävissä Striimikornerin tietokone, kaksi (2) näyttöä, mikki sekä kuulokkeet.

Suosittelemme, että jokainen striimaaja tuo hygieniasyistä mukanaan omat oheislaitteensa (hiiri ja näppäimistö).

Halutessasi voit tuoda kokonaan oman laitteistosi.

Striimausaika

Haun kautta valitut striimaajat pääsevät Striimikorneriin yhtenä tai useampana päivänä. 

Striimikorneriin valitut striimaajat saavat lisäksi:

 • Pääsyn Striimikornerin Loungeen, jossa voi rentoutua ja oleskella striimaamisen välissä
 • Oikeuden hyödyntää järjestäjien ruokailua, nukkumasalia ja muita myöhemmin tarkennettavia etuja sinä päivänä, kun on striimausvuorossa

Vectorama järjestää maksuttoman ensiapukoulutuksen!

07.02. 15:16

Haluatko mukaan Pohjois-Suomen suurimman pelitapahtuman ensiaputiimiin, mutta osaat lähinnä laittaa laastarin tai puhaltaa pipiin?

Ei hätää, sillä tänäkin vuonna Vectorama kouluttaa ensiaputiimiinsä uusia käsiä! Saat ammattitaitoisen kahden päivän koulutuksen, jonka aikana opit tärkeitä ensiaputaitoja ja pääset tutustumaan tuleviin tiimiläisiisi. Ja mikä parasta, se on sinulle täysin ilmaista! Vaadimme osallistujilta vain toimimista Vectoraman ensiaputiimissä vuoden 2024 tapahtumassa.

Jos kiinnostuit, lähetäthän hakemuksesi osoitteeseen rekry@vectorama.info. Mainitse hakemuksessasi tahtovasi ensiaputiimiin ja tarvitsevasi koulutuksen, niin lisäämme sinut listalle. Kurssille mahtuu 15 osallistujaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin lähikoulutuspäivät ovat 18. ja 19. toukokuuta Oulussa. Ilmotautuminen huhtikuun loppuun mennessä.

Tervetuloa 🙂

Jos sinulla on jo EA-kortti, voit hakea suoraan ensiaputiimiin lähettämällä avoimen hakemuksen samaan sähköpostiin.

Kysely! Mitä ensi kesän turnauksissa pelataan?

07.02. 13:57

Mitä pelejä vuoden 2024 Vectoraman turnauksissa pitäisi pelata? Juhlakissa ja Game-tiimi haluaisivat kuulla juuri sinun mielipiteesi! 😸 🎮

Järjestämme kyselyn, jossa voit vaikuttaa kesän tuleviin turnauksiin JA voittaa itsellesi sekä kaverille konepaikkaliput Pohjois-Suomen parhaille pelifestareille Vectoramaan 6.-9.6.2024.

Lyhyeen kyselyyn vastanneista arvotaan yhdelle onnekkaalle voittajalle kaksi konepaikkaa. Arvontaan voi osallistua 4.3.2024 asti. Jos haluat osallistua arvontaan, jätäthän meille kyselyn yhteydessä nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Keräämme vastauksia myös arvonta-ajan päättymisen jälkeen, mutta 4.3. jälkeen tulleet vastaukset eivät osallistu arvontaan.

Vaikka onnetar ei suosisikaan sinua, muistathan konepaikkalippujen alennusmyynnin? 👀 Ale päättyy aivan pian, toimi siis nopeasti!

Talvialennushinnat 7.1.–15.2.2024

Lipunmyynti ja lisätietoja Liput-sivulla

Vectorama on Non-Toxic!

14.06. 18:56

Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa

Vectorama on tehnyt tiivistä yhteistyötä valtakunnallisen Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa jo useita vuosia. Tämän yhteistyön hedelmänä on syntynyt Vectoraman oma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma. Suunnitelmaa valmistelemassa oli mukana nippu Vectoraman järjestäjiä, ja suunnittelu perustui aiemmin keväällä teetätetyn kyselyn vastausten pohjalta. 

Suunnitelman myötä Vectorama sai Non-toxic sertifikaatin osoituksena siitä, että tapahtumaamme ovat kaikki tervetulleita juuri sellaisena kuin ovat, ja että teemme aktiivisesti työtä edistääksemme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa paitsi tapahtumassamme niin myös koko suomalaisessa pelikulttuurissa.

Mikä ihmeen häyh?

Keväällä toteutettiin Non-toxicin ja suomalaisten verkkopelitapahtumien yhteinen häirintäyhdyshenkilökoulutus. Koulutuksen tavoitteena on antaa kelle tahansa työkalut ja osaaminen toimia häirintätilanteissa, jotta tilanteet pystytään purkamaan ja kaikille jää parempi mieli – ja ehkä samalla myös opitaan jotain! 

Näin ollen tapahtumassamme onkin koko liuta näitä “häyhejä” järjestäjien seassa, ja heihin saa tarvittaessa yhteyden esimerkiksi Discordissa lähettämällä “Häirintäyhdyshenkilö”-roolin omaaville yksityisviestiä, tai ottamalla yhteyttä tapahtuman infoon tai järjestyksenvalvojaan.

Parempaa lanikulttuuria tänään ja huomenna

Emme kuitenkaan jätä asiaa tähän. Tähtäämme jatkossakin parantamaan kaikkien oloja. Aiomme palata vuosittain suunnitelmamme pariin, ja tulemme järjestämään uusia kyselyitä muutaman vuoden välein. 

Kyselyt ovat elintärkeä työkalu kartoittamaan teidän, rakkaiden kävijöidemme, näkemystä tapahtumastamme. Niiden avulla saamme – luonnollisesti anonyyminä – myös kuulla teidän kokemuksianne, niin hyviä kuin huonojakin. 

Tervetuloa siis tapahtumaamme, tehdään yhdessä pelaamisesta mukavampaa kaikille!