Pärinäareena

Vectoraman Pärinäareena on laaja kattaus peliaiheista ohjelmaa, kilpailuja, striimejä ja kumppaneidemme esittelemiä pelejä, kisoja ja muita hupailuja.

Vectoramassa voi vierailla ilmaiseksi perjantaina ja lauantaina klo 14–20. Vierailu kattaa Pärinäareenan ja Livelavan alueet – konepaikkaa tai pidempää vierailua varten täytyy ostaa konepaikkalippu tai pääsylippu.

Lippukauppa ja lisätiedot lipuista löytyvät Liput-sivulta. Ohjeet ilmaiseksi vierailusta Oppaassa.

Ilmaisvierailijat voivat osallistua vapaasti kaikkiin Pärinäareenan ohjelmiin ja tutustua samalla Vectoraman yhteistyökumppaneiden tarjontaan.

Turnauksia Pärinäareenalla

Osaan Vectoraman turnauksista voit päästä mukaan myös ilmaisvierailijana! Lisäksi Pärinäareenalla on maksavien kävijöiden mahdollista osallistua tiettyihin turnauksiin ilman omaa laitetta.

Minecraft Non-BYOC -turnaukseen pääsee School of Gaming-pisteellä ilmaisvierailuaikoina. Ilmoittautuminen paikan päällä. Pääset mukaan ilman omaa laitetta ja ilmaisvierailijanakin!

Ilmaisvierailijat voivat osallistua.

Fortnite For-Fun 1v1 -turnaukseen voi osallistua Non-BYOC-alueella torstaina klo 19 alkaen. Turnaukseen ilmoittaudutaan ennakkoon, etkä tarvitse omaa laitetta. Check-in to klo 19-20.

Ei ilmaisvierailijoille.

Valorant 2v2 -turnaus pidetään Non-BYOC-alueella, eli et tarvitse omaa laitetta mukaan! Turnauksessa on kaksi kierrosta, joista kierros 1 tapahtuu pe klo 11 alkaen, ja kierros 2 la klo 20:15 alkaen. Ilmoittautuminen paikanpäällä Check-in aikana ensimmäiselle kierrokselle pe klo 10-11, ja toiselle kierrokselle la klo 19-20.

Ei ilmaisvierailijoille.

Super Smash Bros. Ultimate -turnaus on auki myös ilmaisvierailijoille! Ilmoittaudu mukaan ennakkoon ja tule tappelemaan voitosta pe klo 14:45 alkaen. Turnaus pelataan Pärinäareenalla omalla Smash-pisteellään. Check-in pe klo 14-14:45.

Ilmaisvierailijat voivat osallistua.

Rocket League -turnaukseen voi päästä mukaan ilman omaa laitetta ja ilmaisvierailijana! Ilmoittaudu ennalta mukaan ja tule pelaamaan Non-BYOC-alueelle pe klo 15 alkaen. Check-in pe klo 13-15.

Ilmaisvierailijat voivat osallistua.

Lisätietoja turnauksista voit lukea Turnaukset-sivulta.

Ständit ja kumppanien ohjelmat

OSAO

OSAO:n opiskelijat tuovat pelejä testattavaksi ja kertovat OSAO:lla opiskelusta. Lisäksi pisteellä voi kokeilla rakennusalan simulaatiota!

OAMK

Tervetuloa opiskelemaan tietojenkäsittelyä tai tietotekniikkaa Oulun ammattikorkeakouluun!

Tule tutustumaan koulutuksiimme Vectoraman ständillä.

Artemis

Artemis on Star Trek -tyyppinen avaruusaluksen komentosiltasimulaatio, jota pelataan lähiverkossa moninpelinä. Käytännössä Artemis on huikea sosiaalinen pelielämys, jossa pelataan co-oppina tietokoneen ohjaamia vihollisia vastaan.

Peliin voi tulla yksin tai kaverien kanssa, ja aikaa on hyvä varata puoli tuntia.

Peli on tarjolla perjantaina ja lauantaina klo 12–20. Pelit saattavat jatkua myös hieman pidempään riippuen osallistujamääristä.

Vanhojen pelikoneiden näyttely

Retropelikonenäyttelyssä pääset testaamaan videopelejä kuudelta ensimmäiseltä pelikonesukupolvelta, Pongista NESsin ja Commodore 64:n kautta Nintendo Wii:hin. Tänä vuonna mukana myös alkuaikojen PC-koneet, mm. Doomia versus-pelinä!

BlueWhites

BlueWhites, E-sports tutuksi. Oululainen e-urheilujoukkue ja yhdistys. Tule tutustumaan valmentajiin ja hallitukseen.

AMIGAAA!

Amiga-piste on avoinna pelailuille perjantaista lauantaiyöhön, ja tarjoaa retropelailua ainakin kuudella Amiga 1200 -koneella sekä yhdellä Amiga 500:lla. Vapaan pelailun lisäksi Amiga-pisteellä voi osallistua tapahtuma-ajan kestäviin pelikilpailuihin. Pisteellä on myös Amiga-lehtiä ja muuta peliaiheista kirjallisuutta selailtavaksi.

High Score -kilpailuja

Kilpailuissa voit yrittää parantaa piste-ennätyksiä tietyissä peleissä, joita pelataan ständillämme. Osallistua voi mihin aikaan vain, kuitenkin lauantai-iltaan mennessä. Tarkkaa päättymisaikaa voi tiedustella ständin pitäjiltä.

Palkitsemme kaksi tai kolme parasta pelaajaa jokaisesta pelikomposta, riippuen pelistä ja palkinnoista. Palkintoina on mm. peliaiheisia kirjoja (Alexandr Manzosin Pelattu elämä ja Juho Kuorikosken Matopelin perilliset) sekä Skrolli-lehden vuosikertatilauksia + mahdollisesti yhdistyksen omaa promotavaraa. 

Tervetuloa pelaamaan!

Kioski

Kioski myy tapahtuman ajan virvokkeita ja mässyjä! Tuu kahaville! Kioskin hinnaston ja tarjonnan löydät Palvelut-sivulta.

Pikku Panda

Irah

Satunnaista säätämistä ja hengailua mielenkiintoisten teknologioitten äärellä.

Ompelupalvelu Pelkonen

Brodeerausta ja pieniä ompelutöitä kohtuuhintaan!

Genelec

Tarjoamme unohtumattoman kokemuksen kaikenikäisille pelaamisesta kiinnostuneille henkilöille, joten tule tutustumaan Genelecin osastolle ja anna immersiivisen äänen viedä sinut täysin uusiin ulottuvuuksiin!

IGDA Finland Oulu hubi

Ständillä voit kokeilla pelien tekemistä matalalla kynnyksellä! Sinun ei tarvitse osata koodata, eli mukaan vain kokeilemaan. Meiltä voit kysyä mitä vain pelien tekemisestä ja pelialasta.

Järjestämme ständillä ainakin 3D- ja Level design-workshopit. Kokeillaan myös Unityn tai Unrealin asentamista ja muutamia selainpohjaisia peliengineä, joiden avulla on helppo päästä alkuun omassa pelisuunnittelussa.

Striimikorneri

Vectoraman Striimikornerissa mukana olevat striimaajat tekevät lähetyksiä tapahtuman turnauksista sekä muista peleistä. Tarkemmat tiedot Striimikornerin aikatauluista julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Yliopisto

Voisiko ICT-ala olla se mun juttu? Tule juttelemaan ja pohtimaan asiaa Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan opiskelijoiden kanssa. Samalla pääset kokeilemaan myös digitaalista pienvalmistusta; laserleikkurilla, 3D-tulostimilla sekä vinyylileikkurilla voit tehdä esimerkiksi oman avaimenperän, heijastimen tai tarran.

School of Gaming (SOG)

Pisteellä pääset tutustumaan SOG:n toimintaan ja tulevaan ohjelmaan. Juttelemaan pelikasvattajien kanssa ja samalla pelaamaan Minecraftiä.

Digipelirajaton

Mitä hyvää pelaaminen tuo elämääsi? Entä mitä huonoa? Kuinka hyvin koet peliharrastuksesi olevan hallinnassasi?

Tule juttelemaan ajatuksistasi ja kokemuksistasi Digipelirajaton-toiminnan ständille! Vapaaehtoiset vertaisvalmentajat sekä toiminnan suunnittelija mielellään keskustelevat pelaamisen hyvistä ja huonoista puolista, teettävät kyselyitä pelaamiseen liittyen ja pohtivat keinoja ylläpitää tasapainoa pelaamisen ja muun elämän välillä vierailijoiden kanssa.

DPR-pisteellä pääset tutustumaan toimintaan ja omaan pelaamiseesi pelillistetysti. Luvassa pienet palkkiot pisteen tehtävät suorittaneille kävijöille!

Digipelirajaton: pelaajan hyvinvointi

Digipelaaminen on erittäin suosittu harrastus ja joillekin jopa ammatti. Toisinaan pelaaminen voi riistäytyä hallinnasta ja elämänlaatu kärsiä. Kuitenkaan tukea tällaisiin tilanteisiin ei ole kovin helposti saatavilla. Mitä tukea pelaajat kaipaisivat ja mitä Suomessa asian eteen tehdään?

Digipelirajaton-toiminnan lavaohjelmassa keskustellaan kyselyyn vastanneiden pelaamista peleistä, kokemista haitoista ja toivomasta tuen muodoista. Keskustelijana DPR-toiminnan suunnittelija yhdessä vapaaehtoisten vertaisvalmentajien kanssa.