Virtaa & viestintää, paikkoja avoinna staffissa!

Vectorama kasvaa joka vuosi ja myös seuraavaan tapahtumaan kaivattaisiin lisää ahkeria vapaaehtoisia! Hommia olisi nyt tarjolla stream- ja viestintätiimeissä, joten media-alan osaajille olisi nyt erityisesti kysyntää. Jos kiinnostuit löydät ohjeet hakemuksen lähettimiseen Rekrysivuiltamme.

Stream

Kaikkiin tehtäviin on saatavissa opastusta, mutta toivomme aikaisempaa kokemusta esports-lähetysten tekemisestä yleensä.

Kaikissa tehtävissä odotetaan yleistä tietotekniikan käyttötaitoa, sekä mahdollisuutta käyttää aikaa ennen tapahtumaa työkaluihin tutustumiseen ja tiettyjen elementtien tuottamiseen.

Ohjaaja

Ohjaaja vastaa lähetyksen taiteellisesta toteutuksesta, leikkaamisesta, sekä muiden ryhmäläisten, castereiden sekä peliadmineiden ohjaamisesta. Ensimmäiseksi tärkein työkalusi, ja tulevan ohjelman suunnitelma, on ajolista, jonka suunnittelusta, ajantasaisena pitämisestä ja ajallaan noudattamisesta vastaat. Toinen työkalu on itse videoleikkuri, jota käyttämällä näytät sekä paikallisille katsojille, castereille, sekä striimin katsojille heitä kulloinkin kiinnostavan olennaisen sisällön.

Äänittäjä

Äänittäjä huolehtii lähetykseen menevän äänen muotoilusta selkeäksi, kuulijoiden korvia miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Vastaat lähetysäänen lisäksi myös työryhmän jäsenten sekä castereiden monitorimiksauksesta, sekä pienen paikallisen PA:n äänentasoista. Työkalusi on nykyaikainen digiäänimikseri, jollaisen käytöstä toivomme jonkin verran aikaisempaa kokemusta.

Grafiikkaoperaattori

Grafiikkaoperaattori vastaa ajantasaisten nimi-, turnaus- ja sponsorigrafiikoiden valmistelusta ja näyttämisestä lähetyksessä. Grafiikoiden ajo-ohjelmiston lisäksi käytät Photoshopia suurempien päivitysten ja mahdollisten uusien grafiikoiden tekemiseen. Jokerina hommassa on myös taukomusiikkisoittimen hallinta.

Observer

Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch ja DotA2 pelien lähetystasoinen observointi. Aikaisempaa näyttöä vastaavasta työstä edellytetään. Vastaat virtuaalisen kameran käsittelystä niin, että sekä casterit että katsojat pysyvät tapahtuman tiimellyksessä mukana. Kuuntelet työn ohessa sekä ohjaajaa että castereita, ja osaat reagoida tarvittaessa kuvakulmapyyntöihin.

Striimimanageri

Tarvitsemme Twitch-moderaattoreita/striimin teknisen laadun valvojia. Tehtävään kuuluu sekä chatin seuraaminen että lähetyksen teknisiin epäkohtiin puuttuminen ja vastaavalle tekniikan henkilölle asiasta viestiminen. Edellytämme aikaisempaa kokemusta moderaattorin tehtävästä.

Viestintä

Ennen tapahtumaa kaikkien viestinnän jäsenten tulee käydä läpi tapahtuman viestintäsuunnitelmat, mutta ne eivät ole vaikealukuiset tai pitkät. Eli jos jaksat lukea 2 kpl A4 mittaisia dokumentteja olet jo voiton puolella. Tässä tiimissä lähtökohtaisesti kaikki interwebsiin menevä oikoluetutetaan, joten varsinkin alussa apua on saatavilla runsaasti.

Tiedottaja

Tiedottaja hoitaa tapahtuman aikana screenillä näkyvien slidejen päivittämistä, kirjoittaa facebook- ja twitterpostauksia, sekä tarvittaessa päivittää nettisivuja. Alustoja ei tarvitse entuudestaan osata ja screenin päivityksen opetamme kaikille erikseen. Suurin osa työstä ajoittuu 10-20 välille perjantaina ja lauantaina, joten erityisesti silloin kaivattaisiin apukäsiä. Kiinnostus sosiaalista mediaa, sopivan luovaa kirjoittamista ja markkinointia kohtaan on eduksi.

Tervetuloa matkaan tekemään vielä entistäkin päräyttävämpää, loistavampaa ja unohtumattomampaa tapahtumaa!