Vectorama on Non-Toxic!

Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa

Vectorama on tehnyt tiivistä yhteistyötä valtakunnallisen Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen kanssa jo useita vuosia. Tämän yhteistyön hedelmänä on syntynyt Vectoraman oma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma. Suunnitelmaa valmistelemassa oli mukana nippu Vectoraman järjestäjiä, ja suunnittelu perustui aiemmin keväällä teetätetyn kyselyn vastausten pohjalta. 

Suunnitelman myötä Vectorama sai Non-toxic sertifikaatin osoituksena siitä, että tapahtumaamme ovat kaikki tervetulleita juuri sellaisena kuin ovat, ja että teemme aktiivisesti työtä edistääksemme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa paitsi tapahtumassamme niin myös koko suomalaisessa pelikulttuurissa.

Mikä ihmeen häyh?

Keväällä toteutettiin Non-toxicin ja suomalaisten verkkopelitapahtumien yhteinen häirintäyhdyshenkilökoulutus. Koulutuksen tavoitteena on antaa kelle tahansa työkalut ja osaaminen toimia häirintätilanteissa, jotta tilanteet pystytään purkamaan ja kaikille jää parempi mieli – ja ehkä samalla myös opitaan jotain! 

Näin ollen tapahtumassamme onkin koko liuta näitä “häyhejä” järjestäjien seassa, ja heihin saa tarvittaessa yhteyden esimerkiksi Discordissa lähettämällä “Häirintäyhdyshenkilö”-roolin omaaville yksityisviestiä, tai ottamalla yhteyttä tapahtuman infoon tai järjestyksenvalvojaan.

Parempaa lanikulttuuria tänään ja huomenna

Emme kuitenkaan jätä asiaa tähän. Tähtäämme jatkossakin parantamaan kaikkien oloja. Aiomme palata vuosittain suunnitelmamme pariin, ja tulemme järjestämään uusia kyselyitä muutaman vuoden välein. 

Kyselyt ovat elintärkeä työkalu kartoittamaan teidän, rakkaiden kävijöidemme, näkemystä tapahtumastamme. Niiden avulla saamme – luonnollisesti anonyyminä – myös kuulla teidän kokemuksianne, niin hyviä kuin huonojakin. 

Tervetuloa siis tapahtumaamme, tehdään yhdessä pelaamisesta mukavampaa kaikille!