Minecraft: luovuutta ja lohikäärmeitä

Virtuaaliramassa järjestettiin perinteisesti creative modessa pelattava Minecraft-rakennuskilpailu sekä avoin survival-palvelin vapaalle pelaamiselle. Tällä selviytyjien serverillä tehtiin muutama yhteinen seikkailu maailmanlopun meininkeihin lauantaina ja sunnuntaina.

Minecraft-striimeistä huolehti TheNachoFast.

Juhlakissan kodinrakennus

Minecraft-rakennuskilpailussa oli tänä vuonna aiheena ”Juhlakissan kotipuuhat: mitä juhlakissa tekee kotona korona-aikana”. Kilpailu alkoi torstaina 4.6. klo 12 ja se saatiin päätökseen sunnuntaina 7.6. klo 12. Tuomarit tekivät tehtävänsä, ja tässä saapuvat tulokset vielä kerran kuvien kera.

Pieniä rahapalkintoja jaettiin neljälle parhaalle teokselle. Lisäksi annettiin kaksi erityismainintaa.

Palkintosijat

  1. ilerssi, 37 pistettä
  2. xTrueCombos, 34 pistettä
  3. tattiplayer, 33 pistettä
  4. Kilogramme, 30 pistettä

Erityismaininnat

Tilankäyttö: Kilogramme

  • Tuomariston kommentti: Kotoisa ja kompakti, hieno jääkaappimekanismi.

Vuoden 2020 teema ”DENIED”: Lutsi

  • Tuomariston kommentti: Realistinen näkemys juhlakissan kotipuuhista.

Selviytyjät Minecraftissa

Kutsu kävi: klo 17.30 lauantai-iltana lähdettäisiin porukalla Endiin taistelemaan lohikäärmettä vastaan. Reitti Endiin kulki luonnollisesti spawn-alkukodin suihkulähteen läpi alakerrokseen, josta löytyi portaali Endin maille. Matka kuulostaa ehkä synkältä, mutta yhteispelillä synkätkin seikkailut tuovat lämpöä virtuaalimaailmojen keskelle.

Selviytymismoodi on Minecraftissa varsin itsensä selittävä. Kun pamahdat paikalle, päälläsi on vain vaatteet. Spawnin alkukodista lähdettyään seikkailijat rakentavat oman pienen kodin johonkin sopivan oloiseen nurkkaan ja alkavat kerätä resursseja. Hiili on yksi äärimmäisen tärkeä aines alusta lähtien, koska siitä tehdyt soihdut pitävät vihulaiset vähän kauempana.

Survival-palvelin oli auki torstaista 4.6. klo 12.00 sunnuntaihin 7.6. klo 22.00.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina.