Tietoa vanhemmille

Mistä on kyse?

Vectorama on verkkopelitapahtuma. Verkkopelitapahtuman tarkoituksena on kerätä saman henkisiä, tietotekniikasta, pelaamisesta ja hauskanpidosta kiinnostuneita pääasiassa 13-20 vuotiaita nuoria saman katon alle. Verkkopelitapahtumassa he voivat kisata ja pitää hauskaa yhdessä. Tällaisissa tapahtumissa on usein mahdollisuus tavata ns. nettituttuja, joita ei ehkä näe kuin kerran tai pari vuodessa.

Verkkopelitapahtumaan osallistuvat ottavat oman tietokoneensa tai pelikonsolinsa mukaan tapahtumaan. Kävijät pelaavat ja puuhailevat tietokoneen parissa samoja asioita kuin kotonaan, mutta tunnelma ja hauskuus kasvaa moninkertaiseksi kun samassa tilassa on satoja saman henkisiä ihmisiä. Verkkopelitapahtumassa, eli laneissa on mahdollisuus myös tutustua samanhenkisiin ihmisiin, joiden kanssa on mukava jakaa ympärillä olevaa tunnelmaa. Verkkopelitapahtumassa kestävät yleensä taukoamatta tapahtuman pituudesta riippuen 2-4 vuorokautta.

Vectorama on ikärajaton tapahtuma. Kuitenkin suosittelemme, että alle 13-vuotiaat tulisivat vanhempien ystäviensä kanssa.

Vectorama on mukana rakentamasta vastuullista pelikulttuuria yhteistyössä Pelitaito-projektin kanssa ja täyttää vastuullisen tapahtuman laatukriteerit.

Pelikasvattajan Käsikirja antaa vanhemmille ja muillekin pelaavien lasten, nuorten ja aikuisten kanssa toimiville asiantuntevaa tietoa siitä, mistä pelaamisessa ja siihen liittyvissä ilmiöissä on kyse.

Turvallisuus

Verkkopelitapahtumat ovat yleisesti hyvin turvallisia. Vectoramassa on ammattitaitoista henkilökuntaa paikalla koko tapahtuman ajan vuorokauden ympäri. Lisäksi tapahtumassa on tarkka kulunvalvonta, jolla valvotaan, ettei kukaan ulkopuolinen pääse tapahtumaan sisälle. Jokainen osallistuja on viime kädessä vastuussa omasta omaisuudestaan. Järkevää on, että arvokasta omaisuutta ei jätä vartioimatta. Irtatainta omaisuutta kannattaa pyytää valvomaan jokin oman ryhmän jäsenistä aina siksi aikaa, kun on itse poissa paikalta. 

Hyviä vinkkejä turvallisuuden kannalta ovat:

  • Pidä itsestäsi huolta. Muista syödä ja nukkua riittävästi.
  • Älä jätä omaisuuttasi vartioimatta.
  • Ongelmatilanteissa ota yhteys järjestäjiin. Info palvelee koko tapahtuman ajan ympäri vuorokauden.
  • Tutustu huolella tapahtumaan ja sääntöihin verkkosivuilla.
  • Jos osallistut isoon verkkopelitapahtumaan ensimmäistä kertaa, kannattaa lukea ensikertalaisen opas.
  • Älä tuo mukanasi arvokasta pientä irtaimistoa, jos et ole valmis valvomaan niitä hyvin (esim. kannettava tietokone, kämmentietokone, videokamera).

Ruoka

Tarkemmat sijainnit tapahtuman lähellä sijaitsevista marketeista, kioskeista, ruokapaikoista, huoltoasemista yms. löytyvät opaskartasta. Palvelut-sivulta löydät tietoa muun muassa pizzatilauksista.

Kuinka löydän lapseni tapahtumasta?

Isosta tapahtumasta ja pimeästä hallista on vaikea löytää yksittäistä henkilöä. Tapahtuman infopisteessä pystymme kertomaan yksittäisen henkilön konepaikan sijainnin. Matkapuhelin on kuitenkin paras tapa saada henkilö kiinni. Kiireimmissä tapauksissa tapahtuman järjestäjät ovat myös valmiita etsimään henkilöä tapahtuma-alueelta mm. kuulutuksien avulla. Tarvittaessa ota yhteyttä tapahtuman infopisteeseen.

Saapuminen paikalle

Ennen paikalle saapumista on tärkeää lukea saapuminen tapahtumaan -opas, josta selviää miten tapahtumaan saavutaan paikalle ja siirrytään sisälle omalle konepaikalle. Kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä, onnistuu sisääntulo mahdollisimman sujuvasti ja ongelmitta. Hätäily aiheuttaa vain kaikille viivästystä, joten suosittelemme olemaan kärsivällisiä ja varautumaan, että paikalle saapumisessa ja sisääntulossa kestää aikansa. Tapahtumaan ei myöskään tarvitse tulla heti ovien avautumisen aikaan, jolloin ruuhka on suurin. Jos olet varannut paikkasi ennakkoon, sitä ei sinulta kukaan varasta. Erityisesti ruuhka-aikaan voi joutua jonottamaan pitkäänkin, jolloin on huolehdittava joku vahtimaan konetta ja tavaroita (koneet lastataan eri ovesta, eikä niitä voi ottaa sisääntulojonoon mukaan). Vanhemmat ovat tervetulleita auttamaan tavaroiden sisään tuomisessa, mutta eivät saa jäädä oleskelemaan tapahtuma-alueelle.